
בפינתנו הקבועה של יום שישי, אנחנו מראיינות נשים יוצרות מובילות בתחום הסקראפבוק האהוב שלנו.
נשים אלו יצרו שינוי אמיתי ופיתחו את קהילת היוצרות בנייר, הסקראפריות הישראליות!
הפעם הזו בסדרת הראיונות, אנחנו מארחות יוצרת ומעצבת מארזי נייר משגעים, מדריכת סדנאות ובלוגרית מוערכת!
היא הולכת לספר כאן את כל מה שהיא חושבת על התחום ותשתף על עצמה באופן אישי
היא התחילה את דרכה במכירת כרטיסי ברכה בדוכנים ובירידים
האהבה הכי גדולה שלה בתחום היא כרטיסי ברכה
והיא כתבה וצילמה יותר מ-100 הדרכות חינמיות לקהילה!!
קבלו את…..

מוכרת גם כ LITTLE STAMPER , בת 36, נשואה לצפי ואמא לארבל ואגם. יוצרת ומעצבת אלבומים, כרטיסי ברכה, מעבירה סדנאות יצירה בנייר למתחילים ולמתקדמים ומעצבת קיטים ומארזי נייר.
נתחיל מההתחלה, מתי ואיך בעצם הגעת לתחום?
תמיד הייתי חובבת של יצירה. הייתי נהנית בחנויות יצירה כמו בחנויות ממתקים. ותמיד אהבתי להכין כרטיסי ברכה לימי הולדת של משפחה וחברים.
עוד לפני שהיו את הכלים והחומרים היפים שקיימים היום. לפני 18 שנים כשהייתי בצבא החלטתי להכין אלבום ראשון ליום הולדת שנה של האחיינית שלי (היום היא חיילת). מעולם לא הכנתי אלבום לפני כן. אז התחלתי לחפש באינטרנט מידע וטכניקות.
זה היה מסע ארוך כי אפילו לא ידעתי איך קוראים לתחום באותה התקופה. אז לא ממש ידעתי מה לחפש. בסוף הצלחתי למצוא כמה הדרכות ועבדתי לפיהן. עם חומרים פשוטים וזולים ועם מספריים ודבק אבל בסוף יצא אלבום. באותו הזמן חשבתי שהוא מהמם והיום אני מתפדחת להראות אותו 🙂
ברגע שנחשפתי לעולם הסקראפ התמכרתי. התחלתי ליצור כרטיסים מיוחדים ופתחתי את הבלוג שלי על מנת שאוכל להשתתף באתגרים שונים בעולם.
עם הזמן נהיו לי עוקבים ממדינות שונות ואז גם מהארץ. ולאט לאט הבלוג שלי הפך גם למקום של הדרכות והתווסף אליו ערוץ היוטיוב שלי.
מתי החלטת להפוך את התחביב לעסק? מה היו השיקולים שלך ומה דחף אותך לעשות את זה?
ב2008 סיימתי תואר בעיצוב תעשייתי. עבדתי בתחום ותוך כדי התחלתי להכין כרטיסים. כל מי שקיבל ממני כרטיס אמר שאני חייבת למכור את זה.
אז בעקבות פירגון של משפחה וחברים החלטתי לעשות צעד. פתחתי עוסק פטור והתחלתי להשתתף בירידים, למכור כרטיסי ברכה לחנויות, לעצב אלבומי בת מצווה וכרטיסים בהזמנה. ואז גם להעביר סדנאות פיזיות וסדנאות אונליין, למכור גרפיקות באטסי ולעצב ניירות מדוגמים.
העבודה על העסק נעשתה כל הזמן במקביל לעבודה קבועה עם הכנסה קבועה. מה שאיפשר לי להתנסות בהרבה כיוונים בלי דאגות. עד שהתמקדתי. לפני שנה וחצי אחרי שהעסק התבסס מספיק הוא הפך להיות עבודתי היחידה.
היום יש כבר עשרות מארזי נייר שעיצבתי, אני מעבירה מגוון סדנאות לעיצוב אלבומים, יש לי סדנת אונליין וחנות אטסי לסקראפ דיגיטלי.

מה השאיפות שלך לעתיד?
להמשיך ליצור ולהנות מהיצירה והעבודה. להמשיך לעצב עוד ועוד מארזי נייר ומוצרים נוספים.
לראות את כל היצירות הנפלאות שיוצרות מעלות עם הניירות המדוגמים שלי. וכמובן להמשיך לפגוש חברות ויוצרות חדשות בסדנאות שלי.
מה את הכי אוהבת ליצור? איזה סגנון מועדף עליך?
האהבה הכי גדולה שלי בתחום היא יצירה של כרטיסי ברכה.
מוצר מאוד קטן שיכול להיות כל כך מיוחד בזמן קצר יחסית. אני מאוד מאוד אוהבת כרטיסים אינטראקטיביים. כרטיסים שמושכים, זזים, פופ אפ וכאלה שמפתיעים את מקבל הכרטיס.
מצד שני גם מאוד אוהבת סגנון נקי ופשוט שיכול לגרום לוואו למרות הפשטות שבו.

האם יש תחום שהיית רוצה להתנסות בו ועדיין לא ניסית?
אני תמיד שמחה להתנסות בעוד ועוד תחומים. אני חושבת שהבא בתור יהיה דודלינג. זה פשוט נראה לי כייפי ומשחרר.
מה ההמלצות שלך ליוצרת מתחילה?
להתחיל לאט. לא לרוץ לקנות את כל הכלים והחומרים שקיימים בשוק. ללכת לסדנה טובה שתאפשר לך להתנסות בכלים וחומרים שונים. לראות למה את מתחברת. לא חייבים ישר לקנות מכונות חיתוך יקרות.
אני במשך עשר שנים יצרתי עם סכין וסרגל. לקנות את הבסיס (נייר איכותי, דבק איכותי, מספריים, סכין וסרגל) ולהמשיך משם. לראות מה באמת חסר ומה יכול לייעל את תהליך העבודה.
בנוסף הייתי ממליצה לה להיות חברה בקבוצות פייסבוק של יצירה ולהיחשף ליוצרות נוספות והדרכות. וכמובן להגיע לערבי יצירה בהם ניתן להכיר יוצרות ולקבל המון ידע.
מה ההמלצות שלך ליוצרות ששוקלות לקחת את התחביב צעד קדימה לעסק?
לקחת בחשבון שמדובר בתהליך ארוך שדורש המון משמעת עצמית והתמדה.
שיש הרבה ימים שבהם היצירה היא שולית כי מתעסקים בשיווק, פירסום, צילומים, הצעות מחיר, חשבונות וכו' והיצירה נדחקת הצידה. אבל זה שווה את זה כשקמים בבוקר לעבודה שאוהבים.

איך הקשר עם יוצרות קולגות בקהילה?
אני בקשר טוב עם הרבה יוצרות בקהילה. את חלקן אני מכירה עוד מלפני עידן הפייסבוק כשהיה פורום עיצוב אלבומים וכרטיסים בתפוז.
את חלקן הכרתי במפגשי יצירה ומסיבות סקראפ, חלקן הגיעו אליי לסדנאות וחלקן יצרו איתי קשר דרך הפייסבוק.
אני תמיד שמחה להכיר ולהיפגש עם יוצרות קולגות זה כייף בגלל תחומי העניין המשותפים וכמובן שגם מפרה.
מי היוצרת שהכי מעוררת בך השראה?
יש הרבה יוצרות מעוררות השראה בעיניי בתחום בחו"ל ובארץ.
אחת שאני תמיד נהנית לראות את יצירותיה היא קרן סקובץ'. התחלתי לעקוב אחריה כשעוד הייתה ידועה מהבלוג המוצלח שלה כ"קרן פרפרים".
היא הייתה מהראשונות שהתחילו להעביר בארץ סדנאות בתחום. היא כל הזמן מחדשת ומשפרת. וכל מי שראה עבודה שלה בלייב יכול להעיד שיש לעבודות שלה גימור מושלם!
את מובילת דעת קהל בתחום, מה את חושבת על התנועות וקצב הגדילה של הקהילה הישראלית?
ב5 שנים האחרונות בערך ישנה גדילה משמעותית של הקהילה הישראלית.
יש המון יוצרות חדשות שנחשפות לתחום. ובגלל שהיום התחום מאוד נגיש הן נכנסות די מהר לעניינים ומתחילות להעלות עבודות. זה כייף לראות את זה.
מה חשבת בהתחלה על התחום? ומה את חושבת עליו עכשיו? מה היה שונה בין אז להיום לדעתך?
בהתחלה זה היה תחביב כייפי ויקר מאוד. הייתי כל הזמן קונה עוד ועוד חומרים וכלים. ובסופו של דבר יותר אוגרת מיוצרת. עם השנים למדתי לשחרר.
הפנמתי שנייר זה רק נייר ואם קניתי אז כדאי שאשתמש ולא רק אלטף. וכשייגמר יהיה חדש יפה יותר או שאקנה אותו שוב.
למדתי להבחין באיכות. בהתחלה שלא היו אופציות הייתי קונה מה שיש. היום כשיש כזה מבחר אני לא צריכה להתפשר על איכות. תמיד רואים את ההבדל כשנעשה שימוש בחומרים איכותיים.
בנוסף, היום יש המון כלים שמייעלים את זמן העבודה באופן משמעותי וזה מאפשר יצירה קלה יותר ולמי שמוכרת את העבודות גם תמחור נוח יותר.

מה את חושבת על החנויות בארץ?
החנויות בארץ מחזיקות מגוון יפה של חומרים וכלים ואני חושבת שזה נפלא שיש את האפשרות לקנות את החומרים שלנו בארץ ושיש לאן לפנות עם שאלות או בעיות עם המוצרים.
מה לדעתך תרומתך לקהילה?
לדעתי התרומה העיקרית שלי היא ההדרכות שלי בפייסבוק וביוטיוב.
לפני עשור כשפתחתי את ערוץ היוטיוב שלי כמעט ולא ניתן היה למצוא הדרכות בעברית בתחום.
אחרי שהתחלתי להעלות הדרכות קיבלתי המון פניות מבנות שהיו צמאות לעוד ועוד הדרכות. מאז העלתי עשרות הדרכות וקיבלתי תגובות חמות מהקהילה.
מה את לומדת על הקהילה מתוך העשייה שלך?
שהן תמיד שמחות ללמוד ולדעת עוד. שהן אוהבות ליצור ולשתף ולקבל פידבקים על העבודות שלהן.
היית משנה משהו?
הייתי מגדילה את החשיפה לתחום הזה בגילאים הצעירים יותר. זה מתחיל לקרות כבר במסגרות פרטיות, אבל היה נחמד לראות את זה משתלב גם בבתי הספר.
תחום הסקראפבוקינג מדבר על שימור של הזכרונות והרגעים החשובים לנו ואני חושבת שללמד את הדור הצעיר את החשיבות שבעניין תוך כדי יצירה והנאה יכול להיות מעניין ומיוחד.

איפה את רואה את הסקראפ הישראלי בעוד חמש שנים?
אני רואה אותו צובר תאוצה. עם קהילה גדולה של יוצרות. הרבה יצירה ישראלית מקומית. ואולי אפילו יגיע להיות חלק משיעורי האומנות/מלאכה בבתי הספר.

איפה את תהיי בכל זה?
מקווה מאוד שאני אהיה חלק מכל תהליך הגדילה הזה.
שיהיו לי עוד המון מארזי נייר מיוחדים שעונים על צרכי הלקוחות ומגוון מוצרים משלימים נוספים.
אני רוצה להמשיך להעביר סדנאות חדשות ומיוחדות ולחשוף עוד ועוד בנות אל העולם הנפלא הזה. כמובן שיש לי עוד המון חלומות ושאיפות בתחום שאני מתכננת להגשים.
לסיום, מה היית מאחלת לקהילה שלנו?
שנמשיך לגדול ולהתפתח. שנגיע למצב בו יוצרות מחו"ל יעזרו בהדרכות שלנו ויקנו חומרים מאיתנו. והכי הכי חשוב שנהנה מהיצירה!

תודה לאושרת על ראיון מקסים ומעניין!
מזמינות אתכן לשיח פתוח בתגובות (:
אושרת המדהימה!
אני מהופנטת להדרכות שלה…
פעם גם סיפרתי לה שאני שמה בנהיגה אותם ומקשיבה (בלי להסתכל!!!) וככה נוסעת לי עם הקול שלה ברקע😆
הייתי בלא מעט סדנאות שלה אחת מהן אפילו פעמיים!!!
יש הרבה שמעבירות סדנאות, אבל אושרת היא שונה! ההדרכות שלה הן פרקטיות, מדוייקות וכאלו שאפשר להכין שוב ושוב בכיף!
וגם מארזי הנייר שלה הן מה שחסר בנוף הישראלי… עונה על הרבה צרכים שאין במקום אחר!
בקיצור אוהבת אותך אושרת❤
אהבתיאהבתי
תמרי אהובה! תודה רבה רבה על הפירגון המדהים שלך. איזה כייף לקרוא את זה. גרמת לי להסמיק 🙂 מקווה שניפגש שוב בקרוב.
אהבתיאהבתי
אין כמוך אושרתי!!! יוצרת מדהימה!!!
אהבתיאהבתי