פורסם ב כללי

המדריך השלם לתיעוד של רעות דומיניץ!

השנה האזרחית החדשה שהתחילה היום, היא התחלה חדשה, פתח להזדמנויות חדשות, להתנסויות וללמידה. השנה שהייתה, גרמה לכולנו להסתכל פנימה, לתוך עצמנו, למשפחות שלנו ופתאום כל רגע שהיה לנו מובן מאליו – קיבל משמעות.

לכבוד השנה החדשה, יוצרות בנייר ישראל מארחות אישה יוצרת מהממת שהיא כשרון והשראה! היא כאן לפתוח אותנו לעולם הקסום של התיעוד, כדי שכל אחת מאיתנו תוכל למצוא את עצמה בו ולהתנסות השנה במשהו חדש שעוד לא ניסנו לפני.

למי שעדיין לא מכירה ולמי שכבר הבינה במי מדובר, קבלו את רעות דומיניץ – אמנית תיעוד יוצרת בחסד, צלמת וכותבת מוכשרת. בפוסט הזה, רעות הולכת לחשוף את השיטות שלה לתיעוד, ללמד אותנו על 10 שיטות שונות לתיעוד ולעודד אותנו השנה לקחת דפים שיש לכולנו בבית ולתת לו משמעות.

רעות, הבמה שלך

שנת 2020 היתה השנה שתיעדתי בה הכי הרבה, אבל היא גם השנה ששמתי על עצמי לחץ לתעד הרבה יותר מבדרך-כלל. עתה, כשאנחנו מתחילים (ממש היום!) את שנת 2021, אני מרגישה צורך לשנות את תכנית התיעוד שלי לתכנית ממוקדת יותר. לא להתפזר, לא לדלג בין פרוייקטים ולא להעמיס על עצמי יותר מדי.  

מי שמכירה אותי יודעת, שאני מכירה עשרות, אם לא מאות, דרכים לתעד. תחום התיעוד (Memory Keeping) הוא תחום שקרוב ללבי עוד מילדות, אך במיוחד מאז שהפכתי להיות אמא. אני מאוד אוהבת לתעד את חיינו כמשפחה וגם את חיי- כאמנית וכסטודנטית באוניברסיטה.

התיעוד מאפשר לי להתבונן בחיים בעיניים יותר רכות ומכילות; הוא מאפשר לי לעצור לרגע, להתבונן במה שקרה באותו היום, להיזכר בדברים הקטנים שהפכו את היום הזה לשונה מקודמו ולתעד אותו בצורה יצירתית, כזו שמחברת אותי למי שאני. אני יוצרת בכל לילה, בכל פעם בצורה אחרת. בפוסט הנוכחי, אפרט בפניכן את כל הדרכים בהן תיעדתי את חיי במהלך 2020. בואו נתחיל:

1. ספרי סילבה ררום-  Silva Rerum Commonplace Book / Art Journaling

ב- 2020 למדתי להתמודד עם קשיים רגשיים דרך ארט ג'ורנלינג (Art Journaling). הכרתי ויצרתי יומנים כאלו במהלך השנים, אבל השנה החולפת היתה השנה, שבה התחלתי ליצור בצורה רצינית ועקבית. ארט ג'ורנלינג העניק לי מקום לעבוד עם חומרים שונים, לכתוב, לצייר ולצלם בצורה חופשית ונעימה.

הכנתי 6 ספרים כאלו במהלך 2020 ובשנה החדשה, אני מתכננת להכין עוד. כדי לא להעמיס על עצמי, אני מאמינה שאצליח למלא ספר אחד בחודשיים (ולא בכל חודש, כמו שתכננתי בשנה שעברה). רוצות ללמוד איך להכין ספרי סילבה ררום? מוזמנות לבלוג החדש שלי על ספרי סילבה ררום וגם לקבוצה הייעודית שפתחתי עבורה בשנה שעברה.

2. מחברות Traveler's Notebooks

נכנסתי באיחור לטרנד TN והרשת כבר גועשת ומוצפת באלפי תמונות של מחברות יפות. עם זאת, זה לא מונע ממני להנות מאחת הדרכים הכי יצירתיות שיש לתעד.

TN הן מחברות (תפורות או מהודקות) אשר בהן משתמשים בשלל דרכים- כפלנר, כ- Scrap Therapy (עוד על כך בהמשך), כארט-ג'ורנלס ועוד. 

השנה תפרתי עשרות מחברות כאלו וגם קניתי מחברות מוכנות.  מילאתי כ- 10-15 מחברות כאלו השנה ונהניתי מכל רגע. התכנית שלי ל- 2021 היא למלא מחברת אחת בחודש. 

רעיונות למילוי מחברות TN

יופי בכל מקום (Beauty Everywhere), הכרת-תודה (Gratitude Journal), תכנון יומי / חודשי (Planner), מאיפה שאני עומדת (From Where I Stand), מחשבה אחת קטנה (One Little Thought), שבוע בחיים (A Week in the Life), יום בחיים (A Day in the Life) ועוד.

3. אלבומי פרוג'קט לייף- Project Life

כשהכרתי את פרוייקט התיעוד הזה ב- 2009, חשבתי שמדובר בפרוייקט הכי מיוחד ומקורי שאי-פעם נתקלתי בו. היה בו כל מה שמתעדת-יוצרת רוצה- מקום לכתוב, מקום לשים תמונות יפות ומקום לקשט.

השנה עבדתי על 3 אלבומים- האלבום של הילדים לשנת 2020, האלבום שלי לשנת 2020 והאלבום ל- 2019. 

לא סיימתי אף אחד מהם אבל התקדמתי משמעותית, למדתי שאני הכי אוהבת להכין בעצמי כרטיסים (באופן ידני ולא במחשב, כפי שעשיתי לפני) ולמדתי שאני ממש ממש לא מתחברת לכרטיסים קנויים. 

ומה אני מתכננת ל- 2021? השאיפה שלי לתיעוד היא ממוקדת יותר וזו הפעם הראשונה בחיים שלי שאני עתידה לתעד בפחות אפיקים אך התיעוד בהם יעניק לי, בתקווה, תחושה כללית של סיפוק. סיפוק תיעודי, אם תרצו.

4. יומני זיכרון קנויים (Memory Books)

יש לי לא מעט, אבל בשנה האחרונה בכלל לא התחברתי ליומני זיכרון והפסקתי לתעד בהם. היומן היחידי שכן השארתי הוא היום של Promptly Journals, שמתעד את החיים של הילדים מההריון ועד גיל 18.

5. מחברת לכתיבה יומית (Daily Journaling)

עד לפני כמה חודשים, ניסיתי לכתוב ביומני One Line a Day (יש לי ארבעה). הכתיבה ביומנים האלו הפכה למטלה מעיקה ולבסוף התייאשתי לכתוב שם. לא בגלל הרעיון (הרעיון הוא מדהים, לכתוב חמש שורות בכל יום במשך חמש שנים), אלא בגלל שהיומנים האלה היו מאוד מאוד קטנים ולא נוחים לכתיבה. 

בסוף דצמבר התחלתי לכתוב חמש-שש שורות בכל יום, אבל במחברת רגילה. החלפת היומן במחברת פשוטה שינתה את כל הגישה שלי לרעיון הכתיבה היומיומית ומאז אני נהנית מאוד לסיים את היום בכתיבה חופשית של דברים קטנים וגדולים שקרו.

6. יומן יומי (Calendar Diary)

יש לי יומן יומי ומחברת פשוטה ל- To Do List. הם עוזרים לי לא רק בבניית סדר יום ולסיים משימות קטנות וגדולות, אלא גם לתעד דברים חשובים- אירועים שקרו ודברים שהספקתי לעשות ושחשוב לי לזכור. 

אותם יומנים משמשים גם כלי-עזר לתיעוד. הם שימושיים ביותר בשבועות שלא הספקתי לתעד כפי שרציתי ואז הם מקלים עליי במלאכת התיעוד-לאחור. אני פותחת את העמוד היומי, רואה מה קרה במהלך היום ובכך נזכרת ברגעים שחשוב לי לזכור ולשמור תיעוד שלהם ביומנים ובאלבומים שלי. 

גם פוסטים בפייסבוק ובאינסטגרם עוזרים לי במהלך התיעוד ומשמשים עוד כלי, שבעזרתו אני מצליחה לתעד.

7. פלנר / פלאנר (Planner)

יש לי פלנר שעיצבתי ואני מדפיסה ממנו דפים מדי פעם, כשאני רוצה לנקות את הראש ולהוציא החוצה אל הדף את כל המטלות שיש לי. גם הוא שימושי מאוד לתיעוד ואני נעזרת בו המון כשאני יושבת לתעד לאחור.

8. ספר של מילים- Commonplace Books

אני מתעדת מילות שיר שאהבתי, ציטוטים שהשפיעו עליי ומשפטים שאהבתי מספרים בתוך ספר שהוא למעשה מחברת- מחברת Commonplace Book. זו מחברת פשוטה עם קאבר קרפט ובתוכו דפי שורות. אני כותבת בו בכל פעם שאני נתקלת במשפט שאהבתי ושאני רוצה לשמר את הזיכרון שלו.

9. אלבומים דיגיטליים בכריכה רכה (פרוייקט האלבומים של בן)

בחודשים האחרונים, אני עובדת על עריכה של תמונות משנים קודמות, בשאיפה להכין אלבומים דיגיטליים פעם בכמה חודשים. אם אצליח במהלך השנה להדפיס אלבומים בכל חודשיים, אהיה מאושרת מאוד.

10. אלבומים דיגיטליים בכריכה קשה 

עדיין לא החלטתי היכן אדפיס, אבל מעתה הייתי רוצה להדפיס אלבום אחד בכל שנה בכריכה קשה ובו תמונות מהשנה החולפת.

האם אתן מתעדות באמצעות אלבומים דיגיטליים? אם כן, היכן? והאם יש לכן טיפים למתחילות? שתפו אותנו, נשמח לשמוע.


וזהו, זוהי התכנית השנתית שלי לתיעוד. אני מרגישה שזה ממש מספיק, די והותר. אני מסתכלת על הרשימה הזו ומרגישה סיפוק ולא לחץ, נינוחות ולא מתח. בעיניי זה הכי חשוב. 

כמה השראה בפוסט אחד! רעות המון תודה שהתארחת אצלנו!

נשמח לשמוע מכן, מה התוכניות תיעוד שלכן לשנת 2021? האם למדתן בעזרת המדריך דרך חדשה לתיעוד שעוד לא הכרתן?

אם אהבתן את המדריך לתיעוד שרעות כתבה לנו, תוכלו למצוא עוד המון תכנים קשורים והמון ידע אצל רעות.

לאתר שלה, עם כל הקישורים לתכנים המקוריים שהיא יוצרת, ניתן להיכנס לכאן

את כל התכנים התיעודיים ניתן למצוא בבלוג של רעות "המתעדות" ובקבוצת הפייסבוק .

לקבוצת "קרפט סטוריז", להדרכות בתחום מלאכות-היד, ניתן להצטרף כאן

וכמובן, מוזמנות לעקוב אחריה באינסטגרם ובפייסבוק

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s